ZONNEBOILER

Warm water dankzij de zon

EEN ECOLOGISCH VERANTWOORDE KEUZE

Sanitair warm water produceren met behulp van de zon: een ecologisch verantwoorde keuze! De zon is immers een onuitputtelijke, en dus hernieuwbare, energiebron. Ze voorziet ons elke dag van gratis energie.

 

Werking van een zonneboiler

Op het dak worden zonnecollectoren geplaatst. Doorgaans is één tot twee van deze collectoren voldoende om het water in uw zonneboiler efficiënt op te warmen. Door koperen leidingen in de zonnecollectoren stroomt een mengsel van glycol en water dat wordt opgewarmd door de zonnewarmte. Die vloeistof circuleert tussen de boiler en de zonnecollectoren. In de boiler haalt een warmtewisselaar de warmte uit deze vloeistof en gebruikt deze om het sanitair water op te warmen.

De zonneboiler is als het ware een stevig geïsoleerde batterij waarin de zonne-energie (als warm water) wordt opgeslagen.

 

Ecologisch

Het sanitair warm water dat u gebruikt voor uw douche, bad, afwas, … is dus geproduceerd zonder verbranding van fossiele brandstoffen. Enkel de kleine energiezuinige omlooppomp (geïntegreerd in of op de zonneboiler, samen met de regelaar) verbruikt een beetje energie, de zon zorgt voor alle gratis energie… een uiterst duurzame en ecologische keuze dus.

Onze topmerken

Gezien het belang dat wij aan kwaliteit hechten werken wij graag samen met onderstaande partners: